Hvis man vil hygge med venner, så er det ofte ud og få en drink, en øl eller lidt mad og vin. Det er noget, der er gode muligheder for, og i de senere år er der kommet drinks og cocktailbarer, der er steder, hvor du kan mødes og få en rigtig cocktail, som du ser det i fjernsynet eller på det store lærred.

Muligheden for at få en flot blandet cocktail af en professionel bartender er kommet for at blive, og det er noget, som hver weekend, især, tiltrækker et publikum. Det er alle dem, som vil have både kvalitet og den livsstil, der følger med de klassiske cocktails. Stilen som er smule mere sofistikeret end det, som du kan få på diskoteket længere nede af gaden. Der er bare noget særligt i at have et stort kort med spændende muligheder, smage og udseende, og så er det bare at prøve noget nyt eller måske at vælge det sikre, som du kender og elsker.

a

Det er smag og udseende med historie bag

Cocktails har ofte en oprindelse, som man kender, og det er tit barer på kendte hoteller eller de store og kendte restauranter, som har en innovativ bartender, der finder på noget nyt.

Cocktail er dog noget, der er blevet mere og mere moderne, og der bliver i dag afholdt konkurrencer for bartendere, som skal forsøge at komme med deres eget bud på en ny drink. Eller de skal i konkurrencer med dommere komme med deres eget bud på en af de klassiske drinks, og det er efterhånden et stort drinkkort, som de skal lære udenad,for dommerne til de store konkurrencer stiller store krav.

Kigger du på de store cocktailbarers drinkskort, så er det ofte med drinks, som du ikke kender, og der er mange af dem med sære navne. Noget, som man skal vænne sig til, og der er langt for de bonerte fra en Tom Collins til screaming orgasm eller en sex on the beach.

Der er mange forskellige steder i København, hvor du kan gå i byen. Der er alt fra de steder, hvor vi alle er kommet som unge til de dyre cigar- og whiskylounges. Steder, hvor du drikker en whisky, cognac eller måske en rom til 400 kroner glasset og sidder og ryger en cohibacigar, som koster mindst lige så meget. En klar kontrast til det, som kan ske ikke langt derfra, hvor det er øl, rom og cola eller måske vodka lime, som er det mest eksotiske, der bliver slynget over bardisken. Steder, hvor klientellet er der, fordi der er billige drinks.

Det kommer derfor an på, om det er en hurtig fest, eller om du vil opleve alt det spændende, en rigtig god bartender kan diske op med af oplevelser i et glas.